سعید قدیمی در گفتگو با مهر درباره طرح آموزش الکترونیک متن باز گفت: موضوع بازنگری برنامه درسی تکلیفی است که قانون برنامه پنجم برعهده آموزش عالی گذاشته است.
وی ادامه داد: براساس موقعیت موجود ، بیش از دو دهه است که اکثر برنامههای درسی بازنگری نشده است برای اینکه بتوانیم از ظرفیت کشور در راستای تحول در برنامه درسی با اولویت علوم انسانی استفاده کنیم موضوع متن باز به عنوان یکی از راهکارها مطرح شد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی افزود: با استفاده از این روش به صورت شبکه ای از همه اطلاعات متخصصین حوزه می توانیم استفاده کنیم درحال حاضر یک کمیته شکل گرفته و طرح اولیه آن تنظیم شده و این طرح در مراحل تصویب شورای راهبردی اطلاعات آموزش عالی قرار دارد.
وی افزود: با توجه به این طرح، عضو هیات علمی هر درسی را که قرار است در دانشگاه ارایه دهد، باید فایل الکترونیکی سرفصل این دروس را هم داشته باشد و آن را روی شبکه قرار دهد تا قابل رویت باشد.
قدیمی افزود: اطلاعات از طریق شبکه جمع آوری شده و از عصاره و محصول آن در برنامه درسی کشور استفاده می شود.
وی یادآورشد: هنوز در مرحله مقدمات کار هستیم و امیدواریم فاز اول طرح را به خوبی پیش بریم.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی درپاسخ به این سئوال که آیا اساتید موظف هستند که حتما سرفصل ها را به صورت فایل الکترونیکی ارایه دهند، گفت: در مرحله اول سیاست ما سیاست تشویقی است تا اساتید را ترغیب کنیم تا در این جهت حرکت کنند و اجباری تا کنون مطرح نشده است.
به گزارش مهر، رضا روستا آزاد رئیس دانشگاه صنعتی شریف در همایش معاونان آموزشی دانشگاهها از اجرای طرح آموزش الکترونیک متن باز خبر داده بود.
وی اعلام کرده بود که استادان تا انتهای سال جاری فرصت دارند برنامه های درسی خود را به منظور مشاهده توسط دانشجویان، دانش آموختگان، سایر استادان همچنین مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم در سامانه ای.آر.پی این وزارتخانه قرار دهند.
روستا آزاد همچنین اعلام کرده بود: یکی از ملاکهای رتبه بندی دانشگاهها الکترونیکی کردن آموزش دانشگاهها است.